Hoe blijf ik warm op de fiets: handschoenen en overschoenen

Het mag nu dan nog lekker toeven zijn in het zonnige herfstweer, maar de periode van kou, nattigheid en wind breekt toch echt aan. Het is heel goed mogelijk om ook in die omstandigheden te blijven fietsen. In dit artikel zoomen wij in op welke handschoenen en overschoenen het voor jou mogelijk maken om ook in de winterperiode je ritjes te blijven maken.

De juiste handschoenen en overschoenen maken een wereld van verschil.

Het allervervelendste van fietsen in extreme omstandigheden is het oncomfortabele gevoel van ”het koud hebben”. Herinner jij je de laatste keer dat je onderkoeld thuis kwam nog? Waarschijnlijk wel! Het is zaak om dat soort ervaringen te voorkomen. Een goede optie om je tegen de elementen te beschermen zijn handschoenen en overschoenen van Grip Grab.

Hoe voorkom ik koude handen en voeten?

Na je hoofd zijn je handen en voeten de belangrijkste lichaamsdelen om te beschermen tegen kou, regen en wind. Wanneer deze afkoelen en, in het ergste geval, onderkoeld raken lijkt iedere kilometer een eeuwigheid te duren. Goede handschoenen en overschoenen die passen bij de weersomstandigheden die jij wil of moet trotseren zijn dus van groot belang en maken een wereld van verschil.

Tip 1: té strak is ellende!

Onderschat het belang van doorbloeding niet! Als jij je fietsschoenen lekker strak aantrekt en dikke sokken en overschoenen aantrekt kan je onbedoeld je voeten deels afknellen. Als er minder bloed door je voeten stroomt krijgt je lichaam het aanzienlijk lastiger om je voeten warm te houden. Zo kan het zijn dat juist te dikke sokken, in combinatie met strakke schoenen en overschoenen, ervoor zorgen dat je koude voeten krijgt, hoe goed je overschoenen ook zijn. Trek je schoenen dus niet te strak aan en koop je handschoenen niet te krap. Zorg ervoor dat je je vingers en tenen prettig kunt blijven bewegen zonder een bekneld gevoel te hebben.

Tip 2: regen + wind = ellende in het kwadraad als jouw kleding hier niet tegen bestand is

Zorg ervoor dat de eigenschappen van de handschoenen en overschoenen die jij kiest overeenkomen met de weersomstandigheden die je wil trotseren. Wil je ook in de regen kunnen blijven rijden? Zorg er dan voor dat je hand- en overschoenen water- en winddicht zijn. De gevoelstemperatuur gaat behoorlijk naar beneden als je natgeregend bent en een stevig briesje moet overwinnen. Waterdicht én winddicht is dus het allerprettigst als de weersomstandigheden waarin jij gaat rijden dit verlangen.

Om jou te helpen kiezen kun je in de onderstaande tabellen zien welke handschoenen en overschoenen passen bij bepaalde weersomstandigheden.

Grip Grab handschoenen

Comfort-zone
Water-resistance
Breathability
Windproof
Flexibiliteit
Bijzonderheden
Prijs
Grip Grab Insulator
5-15 graden ** ***** Nee Zeer flexibel
32,95
Grip Grab Primavera Merino
5-15 graden ** ***** Nee Zeer flexibel InsideGrip™
27,95
Grip Grab Hurricane
5-15 graden **** **** Medium Flexibel DoctorGel™ 4 mm
42,95
Grip Grab Ride Winter
0-10 graden **** *** Ja Redelijk DoctorGel™ 4 mm
39,95
Grip Grab Windster
0-10 graden **** **** Ja Redelijk DoctorGel™ 4 mm
54,95
Grip Grab Cloudburst
0-10 graden ***** ***** Ja Flexibel DoctorGel™ 4 mm
79,95
Grip Grab Neoprene
0-10 graden **** * Ja Flexibel 3mm neoprene
44,95

Grip Grab overschoenen

Comfort-zone
Windproofness
Water-resistance
Isolation
Prijs
Grip Grab Ride Waterproof
5-15 graden ***** **** Light
39,95
Grip Grab RaceAqua
5-15 graden ***** ***** Light
44,95
Grip Grab Racethermo
0-10 graden ***** **** Medium
54,95
Grip Grab Arctic X
<0-5 graden **** **** Maximum
69,95

Alle kledingaccessoires van Grip Grab kun je bekijken en passen in 0nze winkel.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *