Sleutelbrunch bij CUBE Store Vlaardingen

Cube Store Vlaardingen, de grootste CUBE collectie van Nederland

Jawel, na enige tijd geen ”technische avonden” meer te hebben georganiseerd wordt het tijd voor iets nieuws: de sleutelbrunch door CUBE Store Vlaardingen. Voorlopig wordt de sleutelbrunch 10 keer georganiseerd op zaterdag van 10:00 – 12:30 uur. De eerste editie is al op zaterdag 25 november 2017.

Leer jouw eigen fiets goed onderhouden

Tijdens de sleutelbrunch in onze winkel maak je kennis met de basisbeginselen van het onderhouden van jouw eigen racefiets of mountainbike. Zo ontzettend ingewikkeld is het allemaal niet, je moet alleen goed weten wat je doet. Tijdens de sleutelbrunches word je begeleid door één van onze monteurs die je tips & tricks geeft om een kei te worden in het onderhouden van je eigen fiets. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. En omdat sleutelen aan je fiets het beste gaat met een gevulde maag zorgen wij voor een brunch!

De data van de sleutelbrunches zijn:

 • 25 november 2017, 10:00 – 12:30 uur
 • 9 december 2017, 10:00 – 12:30 uur
 • 23 december 2017, 10:00 – 12:30 uur
 • 13 januari 2018, 10:00 – 12:30 uur
 • 27 januari 2018, 10:00 – 12:30 uur
 • 10 februari 2018, 10:00 – 12:30 uur
 • 24 februari 2018, 10:00 – 12:30 uur
 • 10 maart 2018, 10:00 – 12:30 uur
 • 24 maart 2018, 10:00 – 12:30 uur

Voor racefietsers en mountainbikers

Alle data zijn voor zowel racefietsers als mountainbikers geschikt. Reserveren kan via de agenda. De kosten voor de sleutelbrunch zijn 75,- per persoon, welke je op de dag zelf kunt betalen. Hiervoor krijg je een tasje ter waarde van ruim 100,- met alles wat je nodig hebt om je fiets voortaan van basisonderhoud te voorzien, een brunch en een hele gezellige ochtend. Wees er snel bij, er is veel interesse en slechts een beperkt aantal plaatsen. Klik hier om te reserveren! Selecteer in het afspraakmenu ”workshop”, ”sleutelbrunch” en een datum. Aanmelden via onze app is ook mogelijk!

Het onderhoudspakket bestaat uit:

 • Viking Juice 130ml (kettingolie)
 • Frame Juice 400ml (frame polish)
 • Dirt Juice Super 1l (ontvetter)
 • Dirt Juice Bike Cleaner (spuit)
 • Kettingreiniger
 • RFR Bike Brush
 • RFR Chain Checker
 • RFR Multi-tool 8
 • Lezyne Bandenplak setje
 • Lezyne bandenwippers

Het programma

Je neemt je eigen fiets mee. Van ons krijg je een standaard waar je de fiets op kunt plaatsen. We starten de sessies met het uitleggen van de basics van het onderhouden van je fiets. Hoe hou ik mijn aandrijflijn in optimale conditie? Hoe zorg ik ervoor dat mijn ketting altijd goed gesmeerd blijft? Vervolgens leer je de basics voor het afstellen van je aandrijflijn. Vervolgens gaan we een hapje eten, koffie en jus ‘d orange erbij en daarna is er de ruimte om te ”freewheelen”. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over hoe je een bepaald onderdeel kunt onderhouden of vervangen.

6 antwoorden
 1. Monique de Graaf
  Monique de Graaf zegt:

  Goedemorgen
  Horen het uit elkaar halen van bracket en balhoofd ook tot de onderdelen van de workshop?
  En de verschillen tussen pionnen en draairichtingen om te demonteren en monteren?

  Beantwoorden
  • Admin
   Admin zegt:

   Hallo Monique,

   Het balhoofd en bracket demonteren is geen specifiek onderdeel van de workshop. De cassette zal zeker aan bod komen tijdens de sleutelbrunch, hoewel het demonteren ook niet specifiek. Er is echter tijdens de workshop meer dan voldoende tijd om specifieke/individuele vragen te beantwoorden!

   Beantwoorden
  • Admin
   Admin zegt:

   Het is een basis cursus onderhoud Olaf. (de-) Monteren en afstellen valt daarbuiten. In het tweede deel van de ochtend is echter voldoende tijd om te “freewheelen” en daar aanvullende info of hulp bij te vragen.

   Beantwoorden
 2. André
  André zegt:

  Goedemorgen,

  Wat wordt hier verstaan onder basis onderhoud?
  Wat kan ik concreet verwachten. Dit geldt te meer nu ik lees dat demontage en montage van onderdelen hier buiten valt. Terwijl omschrijving sleutelbrunche de indruk wekt dat er daadwerkelijk wordt gesleuteld. En dan neem ik aan dat dit voor de deelnemers geen passieve actie is, dus ook zelf aan de slag…
  Wat dus wel? Afstellen derailleur, afstellen en vervangen remblokken hydraulisch remsysteem, smeren onderdelen (anders dan ketting), beoordelen staat ketting,cassette, crank etc

  Beantwoorden
  • Admin
   Admin zegt:

   Goedemorgen André,

   Het zijn inderdaad actieve ochtenden. Je eigen fiets meenemen en ermee aan de slag gaan.
   Concreet zullen we met de inbegrepen tooltjes en materialen aan de slag gaan.
   Basis onderhoud betreft de terugkerende werkzaamheden aan je fiets voor/na een ritje of tocht.
   Controle, reiniging en onderhoud van de aandrijflijn, het inspecteren en vervangen van banden, het afstellen van de derailleurs.
   Het komt allemaal aan bod.
   In het tweede deel van de workshop is er voldoende tijd voor “freewheelen” en een vrije invulling n.a.v. specifieke vragen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *