Waarom een fietstrip met je partner altijd een goed idee is

Je zit samen met je partner op de bank en bedenkt wat jullie volgende tripje wordt. Iets wat je zeker zou moeten overwegen is het maken van een fietstrip. Niet alleen kan je met de fiets op mooie plekken komen, het plannen en maken van een fietstrip met je partner zorgt voor een hoop positieve bijkomstigheden. Lees hieronder welke!

1. Fietsen maakt gelukkig.

Het is wetenschappelijk bewezen dat fietsen een boost geeft in je gelukservaring. Dit heeft te maken met allerlei chemische processen die in gang worden gezet bij het pedaleren over bruggetjes, door wijnvelden, tussen de bergen of door idyllische dorpjes. Je kunt je gedachten loslaten en alle zorgen even laten varen. Niet zelden wordt fietsen gebruikt als therapie. Ook geeft het een enorm gevoel van vrijheid. Je wordt één met de natuur, gaat en staat wanneer jij dat wil en ademt frisse buitenlucht. Als jij gelukkig bent zal je partner ook gelukkiger zijn!

2. Fietsen brengt je dichter bij elkaar.

Als je er samen op de fiets op uit trekt heb je een hoop tijd om te kletsen. Of juist om stil te zijn en deze te waarderen. Hoe dan ook biedt het mogelijkheden om elkaar (nog) beter te leren kennen. Wanneer je graag de grenzen opzoekt qua fysieke prestaties kan je elkaar ook op een andere manier leren kennen natuurlijk. Maar ook dat kan jullie juist dichter

Een bijkomstigheid van de aanmaak van stofjes als endorfine, dopamine en andere knuffelhormonen zorgen ervoor dat je dichter bij elkaar komt. Het kan een sleur doorbreken en voor een hoop romantische momenten zorgen! Denk aan samen bij een strandtent voldaan neerploffen na een heerlijke dag op de fiets en met een Corona de zonsondergang aanschouwen.

3. Fietsen is gezond.

Geen verassing. Fietsen is goed voor je! Je krijgt er een betere conditie van, je gaat je fitter voelen en iemand die fit is zit lekkerder in zijn of haar vel. Ongetwijfeld zorgt een fietstrip ervoor dat jullie je allebei fitter voelen, wat ook weer bijdraagt aan gelukservaring.

Andere positieve effecten van een fietstrip.

Natuurlijk kun je fietsen zo duur maken als je dat zelf nodig vindt, maar een fietstrip kan al snel vele malen goedkoper zijn dan een hotelvakantie naar één of ander zonnig oord. Daarnaast is het goed voor het milieu (mits je niet naar Guatemala vliegt natuurlijk) en geeft het je een ongekende vrijheid om te gaan en staan wanneer jij dat wil. Zorg wel voor een goede voorbereiding en ga met de juiste spullen op pad om niet voor verrassingen te staan!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *