,

Eerste optreden CUBE in Tour de France succesvol

Cube Store Vlaardingen, de grootste CUBE collectie van Nederland

Het was bijzonder om te zien. Team Wanty-Groupe Gobert op hun kenmerkende blauwe CUBE fietsen door het karakteristieke Franse landschap. De Vogezen, de Pyreneeën, het centraal massief, de Alpen en tot slot de Champs Elysees.

Veel in the picture dankzij zeer offensieve koersstijl.

Vanaf dag 1 was het alle hens aan dek voor de mannen van ploegleider Hilaire van der Shueren. Om beurten maakten zij onderdeel uit van de kopgroep. Soms werden zij pas vlak voor de eindstreep gegrepen, zoals Yoan Offredo in één van de eerste etappes. Soms gingen zij er zelfs helemaal alleen vandoor zoals Guillaime van Keirsbulck (winnaar van de GP Samyn begin dit jaar). Bijna 200 km reed hij moederziel alleen achtervolgd door de hitte, een peloton (op kilometers afstand) en zichzelf door het Franse boerenlandschap. Dorpjes passeerden. Nog één, nog één en nog één. Urenlang alleen vooruit met de wetenschap in de laatste kilometers opgeraapt en uitgekotst te worden door het aanstormende peloton.

Guillaume Martin rijdt op de achtergrond een grandioze Tour de France.

Ok. Over een paar jaar weet niemand meer wie er 23e werd in de Tour de France van 2017. Maar toch is het heel wat om zo kort in het klassement te eindigen. Guillaume Martin, een zeer talentvolle jonge Franse renner die ook nog eens 5e werd in het jongerenklassement, bewijst een zeer verdienstelijk klimmer te zijn. Een pupil van wielrengoeroe Hilaire waar we zeker nog vaker van gaan horen.

Marco Minnaard toont potentie.

De Zeeuw Marco Minnaard heeft zich ook laten zien in de Tour. In de slotweek bleek hij nog over een goed stel benen te beschikken door een aantal keer mee te springen in de aanval en dit tot diep in de finale vol te houden. In de eindklassering werd hij 40e. Goed voor tweede Nederlander.

Met negen man Parijs halen.

Team Wanty-Groupe Gobert behaalt als één van de weinige ploegen met de complete selectie Parijs. In drie weken Tour gebeurt er zo ontzettend veel. Er kan een boek over geschreven worden (soms gebeurt dat ook). Het mag een wonder heten wanneer er geen enkele renner uitvalt. We hebben CUBE’s door de lucht zien vliegen maar desondanks halen alle negen renners van de ploeg Parijs.

Als het aan ons ligt zien we Team Wanty-Groupe Gobert volgend wederom met hun CUBE Litening fietsen op het hoofdpodium van de wielersport!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *