,

CUBE bikes 2018: eerste indrukken

Cube Store Vlaardingen, de grootste CUBE collectie van Nederland

Het is juli 2017. In Waldershof, waar het hoofdkwartier en het magazijn van CUBE bikes gevestigd zijn, weet men al enige tijd hoe de CUBE 2018 lijn eruit komt te zien. Ook de dealers krijgen her en der wat ”sneak peaks” toegestuurd. De spanning stijgt. Wat is er veranderd? Hoe zien de kleurstellingen eruit? Welke fietsen zijn er dit jaar verder ontwikkeld, en zijn er misschien modellen toegevoegd aan het aanbod? Het jaarlijkse product launch circus barst los. Yes, genieten! In de CUBE bikes 2018 blogs houden wij je op de hoogte van wat er veranderd is in de CUBE 2018 lijn, informeren wij je over technische hoogstandjes van de nieuwe modellen en vertellen wij van welke nieuwe fietsen wij erg blij worden.

In deze blog:

 • Het jaarlijkse product launch circus: CUBE 2018
 • Bosch accu geïntegreerd in het frame bij de E-MTB’s
 • CUBE LTD wordt in 2018 CUBE Reaction aluminium
 • CUBE gravel serie
 • Een carbon crosser

Het jaarlijkse product launch circus: CUBE 2018.

Het is een jaarlijkse happening die voor ons al in de zomer start. De eerste gesprekken over inkoopaantallen. Het grote speculeren over welke fietsen bovengemiddeld zullen bevallen bij de consument in het nieuwe seizoen. Dit wordt veelal gebaseerd op ervaring, trends, verkoopcijfers, en vooral ook gevoel (want in al die jaren dat wij CUBE fietsen verkopen hebben wij wel enig idee wat de klant wil). Leuk, spannend en ook wel een uitdaging. Eigenlijk best apart. Het jaar is nog maar net over de helft en we hebben het al over de 2018 modellen. Toch is dit gebruikelijk in de fietsbranche. Fietsers die een nieuwe fiets willen aanschaffen gaan vaak in het najaar oriënteren en, zodra zij een keuze hebben kunnen maken, kopen. Fietsmerken spelen hierop in door in de zomer hun nieuwe collectie te publiceren. Levering vindt, afhankelijk van het model, gespreid plaats tussen het najaar en aanvang van de lente in het nieuwe jaar.

Bosch accu geïntegreerd in het frame bij de E-MTB’s.

De eerste foto die begin deze week viraal ging was die van een CUBE 2018 E-MTB (fully) in Action Team kleuren met een volledig in het frame geïntegreerde accu. Niet alleen de kleurstelling en de geometrie van het frame spreken tot onze verbeelding. Het feit dat CUBE de Bosch accu heeft geïntegreerd in het frame is optisch een enorme verbetering. Het zorgt voor een veel gestroomlijndere en subtielere look. Nog meer plezier dus!

 

CUBE LTD wordt in 2018 CUBE Reaction aluminium.

De CUBE LTD lijn wordt vervangen door een super strakke Reaction aluminium serie. Tripple butted frame, super strak design en sublieme prijs-kwaliteit verhouding. Vooral de CUBE Reaction Race 2018 springt er qua looks enorm bovenuit (foto: bike-magazine.de).

Ook de Reaction GTC (carbon) lijn is voorzien van een iets aangepaste look. Op de onderstaande foto zie je de CUBE Reaction C:62 Eagle 2018 (foto: bike-magazine.de)

Ook komt er een CUBE Reaction Trail Motion met een 130 mm voorvork en een dropper-post.

CUBE gravel serie.

Een sterk opkomende trend is gravel biken. Op het eerste oog is een gravel bike een cyclosross bike, maar de gravel bike is speciaal gemaakt om langere tochten op robuuste grond zo comfortabel mogelijk te kunnen overbruggen. De voorvork en achterbrug zijn zo gebouwd dat ze dikkere banden aankunnen dan de meeste cyclocross fietsen. De wielbasis van een gravel bike is ook wat langer, wat ervoor zorgt dat de fiets comfortabeler aanvoelt. Over verdere specificaties kunnen wij nu alleen nog maar speculeren. Hopelijk wordt er snel meer bekend over deze bijzondere fiets!

Een carbon crosser.

Tot groot plezier van enkele van onze collega’s heeft CUBE een carbon crosser toegevoegd aan haar assortiment. De CUBE Cross Race bestaat al even, maar een carbon versie ontbrak tot op heden. Dat is vanaf nu verleden tijd! Wij zijn erg benieuwd of deze CUBE ook in het wedstrijd veldrijden te zien zal zijn en kunnen niet wachten hem te testen. Meer info volgt!

Blijf ons volgen voor de laatste updates over de CUBE 2018 modellen en meer.

 

2 antwoorden
 1. Raoul Bislip
  Raoul Bislip zegt:

  Ik rijd al jaren cube. Op het moment een gtc sl racefiets met dura ace en k force light.
  Verder ben ik ook nog in het bezit van een x race. Omdat deze zijn beste tijd gehad heeft, ben ik op zoek naar een nieuwe. Ik ben dan ook erg benieuwd of er al een prijsindicatie bekend is voor de carbon crosser…

  Raoul

  Beantwoorden
  • Danny@CUBE Store Vlaardingen
   Danny@CUBE Store Vlaardingen zegt:

   Helaas is ons nog niets bekend qua prijzen en leverdata Raoul. Blijf ons volgen op social media, onze app en/of onze website. Zodra er nieuws is zullen wij dat zeker delen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *