Fietsplan: hoe werkt het nu?

Cube Store Vlaardingen, de grootste CUBE collectie van Nederland

Er heerst soms onduidelijkheid over het Nationaal Fietsplan. Bestaat dit nu nog, of niet? Dit bestaat zeker nog! Onderstaand leggen wij je uit hoe dit in het heden in zijn werk gaat.

Een werkgever mag werknemers een belastingvrije vergoeding van 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. De werkgever mag een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets.

Een werkgever mag werknemers een belastingvrije vergoeding van 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. De werkgever mag een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets. Deze lening kan worden afgelost via de kilometervergoeding van 19 cent per kilometer. Hoe dit gebeurt is afhankelijk van de manier waarop jij dat met je werkgever regelt.

Allereerst dien je aan je werkgever te vragen of je een fiets mag aanschaffen. Je hebt overeenstemming nodig over het bedrag dat de fiets mag kosten en over de betalingswijze van de fiets. Er zijn 3 manieren waarop de betaling kan plaatsvinden.

  1. Je betaalt de fiets zelf en declareert het bedrag bij je werkgever. Wanneer je de fiets zelf betaalt kun je de fiets direct meenemen (mits deze direct in de werkplaats kan worden afgesteld).
  2. De fiets wordt betaald door je werkgever. Wanneer je werkgever de order betaald heeft ontvang je bericht van ons en maken wij de fiets voor je in orde.
  3. De derde optie is dat de betaling plaatsvindt via een bemiddelaar. Er kunnen door de bemiddelende partij extra kosten in rekening worden gebracht. De meest bekende bemiddelaars zijn Bedrijfsfietsen Nederland (BFN) en Nationale Fiets Projecten (NFP). Meer informatie vind je op de sites van deze bemiddelaars.

Ok, leuk. Wanneer kan ik die fiets halen?! Vraag je werkgever of jij van deze regeling gebruik mag maken, kom langs en zoek de ideale CUBE bike voor jouw woon-werk ritjes uit. Heb je nog vragen? Bel naar 010-2480329 of mail ons je vraag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *