LEZYNE SUPER GPS

CUBE Store Vlaardingen ambassadeur Tjeerd testte voor ons de nieuwe Lezyne Super GPS.

 

Wat ben ik toch een mazzelaar als je de nieuwste gadgets mag testen voor CUBE Store Vlaardingen. Dit keer de Super GPS van Lezyne. Ik ben erg benieuwd hoe dit apparaat zich verhoud ten opzichte van de gevestigde orde zoals Garmin, welke ik zelf ook gebruik, de EDGE 520 om precies te zijn. Waar ik opgelet heb, de gebruiksvriendelijkheid, het uiterlijk en de prijs –kwaliteit verhouding.
Maar natuurlijk draait het bij de Super GPS om het vastleggen van je ritten. En dit gaat prima.

Over het uiterlijk kan je blijven discussiëren, persoonlijk vind ik hem niet bijzonder fraai, een beetje lomp, maar wat opvalt is dat de Super GPS erg compact is. Het beeldscherm is basic maar duidelijk te lezen. Wat jammer is, dat 1 van de 2 App’s in de App-store niet werkt. Als de App is geïnstalleerd is het verbinden met je telefoon eenvoudig.Net zoals de ‘activity tracking’ functionaliteit zijn ook de smartphone-notificaties helemaal van nu. Door apparaat via bluetooth te koppelen aan je smartphone krijg je notificaties van je smartphone op het scherm te zien. De koppeling met smartphone, geschikt voor zowel Android als iOS smartphone, is vooral erg handig om moeiteloos je activiteit te uploaden naar Strava.

Alle stappen zijn duidelijk en de menu’s logisch opgebouwd.

Tuurlijk is het even wennen wanneer je de overstap maakt van Garmin naar Lezyne. Maar het menu is zo opgebouwd dat deze zeer gebruiksvriendelijk is en makkelijk te bedienen, ook tijdens het fietsen. Alle stappen zijn duidelijk en de menu’s logisch opgebouwd. Een aandachtspunt is het bevestigen van de GPS, deze kan je bevestigen op de meegeleverde mount met een klik en draai systeem, dit gaat niet heel gemakkelijk en is echt wel even wennen.

Ook het navigeren gaat zeer eenvoudig, aanwijzingen zijn op tijd.

De nauwkeurigheid van GPS is vergelijkbaar met de Garmin. Ik heb op een enkele keer na niet langer dan een aantal seconden hoeven te wachten op verbinding met een satelliet. Tijdens de test heb ik de Edge 520 en de Super GPS tegelijk gebruikt, er zat geen verschil in afstand en snelheid, zowel tijdens een  rit door de bossen als op het asfalt. Ook het navigeren gaat zeer eenvoudig, aanwijzingen zijn op tijd.

De super GPS is wat betreft functionaliteiten een de prima apparaat, het doet wat je verwacht van GPS apparaat. De GPS-functie werkt goed en hetzelfde geldt voor de hartslagmeting. De smart-notificaties en zijn een leuke aanvulling, maar wat mij betreft niet erg noodzakelijk.
Prijstechnisch is de Super GPS zeer interessant, je krijgt een compleet systeem, inclusief hartslagband, mount en cadans meter.

 

Lezyne super GPS 149,95
Lezyne super GPS HR Loaded 189,95 (incl. hartslagband)
Lezyne super GPS HRSC Loaded 229,95 (incl. hartslagband, cadans-, en snelheidssensor)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *