, ,

Rozemarijn vertelt…

Cube Store Vlaardingen, de grootste CUBE collectie van Nederland

In 2015 won Rozemarijn een CUBE Litening C:68 Pro tijdens onze ‘Test een CUBE’ actie.

Mijn naam is Rozemarijn Ammerlaan en ik ben 2e jaars nieuwelinge bij Westland wil vooruit. In de zomer van 2015 heb ik meegedaan met een actie van Bike2Build.

In november 2015 was het dan eindelijk zover, ik mocht de Cube C68 Pro Blackline ophalen. Deze fiets had ik gewonnen met de ‘Test een Cube’ actie van Bike2Build. De Cube Litening C68 Pro Blackline is een zeer lichte full carbon racefiets met een gewicht van maar 7,1 kg. Hij is afgemonteerd met shimano Ultegra 6800, waardoor ik heel soepel en snel kan schakelen. Kortom een goede, snelle en lichte racefiets die zeer geschikt is om wedstrijden mee te rijden!

In de winter zat ik nog in mijn cross-seizoen en heb ik helaas geen wedstrijden gereden op de Cube. Wel heb ik heel veel duurtrainingen erop gedaan, soms wel ritten van zo’n 4 uur. Tijdens deze lange trainingen met veel wind, regen en gladheid heb ik geen enkele keer pech gehad. Toch best knap, aangezien de rest van mijn ploeg een aantal keer gevallen is of lek had. Ik weet bijna zeker dat dit voor een groot deel aan de fiets lag, door de goede banden en remmen. In de winter heb ik ongeveer 2000 comfortabele kilometers gemaakt.

Na al die duurritten was het het in maart dan eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd, in Klein-Sinaai in België. Nu kon ik echt gaan testen wat de Cube deed met hoge snelheden en lastige bochten. De eerste ronden was het even wennen, maar toen ik eenmaal in de wedstrijd zat, kon ik goed rijden en reageren op aanvallen. Het resultaat: een 18e plek.

Eind maart ben ik met mijn team op trainingsweekend geweest in Heino. Tijdens dit weekend hebben we bijna 350 kilometer gereden. Ook zijn we naar de Lemelerberg en de Holtenberg geweest, mijn favorieten van dat weekend.

Er zijn na deze wedstrijd nog vele andere wedstrijden geweest, zoals in Eijsden. Het was daar heel slecht weer, met regen en hagel en het parcours was erg lastig met kasseien en een klimmetje. Gelukkig ben ik niet gevallen en kon ik meekomen in de 2e groep met als resultaat een 9e plaats.

Naast wedstrijden in het weekend rijdt ik ook de zomeravondcompetitie bij mijn club Westland wil vooruit. Hier rijdt ik tussen de mannen, vaak als enige dame, maar dat gaat erg goed. Soms kan ik zelfs aanvallen of een tussensprint proberen te winnen. Hiernaast train ik ook nog 1 of 2 keer per week en rijd ik gemiddeld iets meer dan 200 kilometer per week.

Afgelopen week heb ik de fiets voor het eerst weggebracht voor onderhoud, dit hoorde bij het jaar lang gratis op de Cube rijden. Binnen een dag liep alles weer als gesmeerd en waren de banden en het stuurlint vervangen. Ik ben heel blij dat ik een jaar lang op deze fiets mag rijden!

In de rest van het seizoen ga ik me proberen te kwalificeren voor het NK tijdrijden en ik wil proberen om op het podium te rijden tijdens een klimwedstrijd. En natuurlijk het grootste doel: plezier hebben en genieten! (natuurlijk ook van de Cube Litening C68 Pro Blackline!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *